El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha suspès de manera cautelar l’aplicació del decret de plurilingüisme, impulsat pel Govern del socialista Ximo Puig. La decisió del tribunal respon a un intent d’evitar la possibilitat que alguns alumnes vegin “minvats” els seus drets en referència als idiomes.

La decisió s’ha produït després del recurs presentat per la Diputació d’Alacant, presidida pel popular César Sánchez, i ara la Generalitat disposa d'un termini de cinc dies per presentar un recurs.  L’auto judicial insisteix que “qualsevol declaració que es faci només es refereix a la mesura cautelar sol·licitada per la Diputació Provincial d’Alacant” i detalla que no s’entra en el fons de recurs “i en absolut es prejutja res" del que pugui resoldre’s en la posterior sentència.

“Resulta evident que de no suspendre’s fins que recaigui la sentència, un gran nombre d’alumnes podria veure els seus drets minvats en relació a l’acreditació d’idiomes”, manifesten els magistrats. L’advocat de la Generalitat Valenciana, per la seva banda, subratlla que “existeix una diferència entre les acreditacions dels idiomes en els nivells bàsic, intermedi i avançat”.

Davant aquesta decisió, César Sánchez ha manifestat que la mesura suposa “un triomf de la llibertat dels pares a escollir l’educació dels seus fills i el triomf de la Diputació d’Alacant en defensa dels interessos i identitat de la província”.

Com alternativa, el popular ha proposat al Consell presidit per Ximo Puig un pacte per l’Educació valenciana. “Crec honestament que el senyor Puig i la senyora Oltra -en referència a la vicepresidenta, Mònica Oltra- viuen en el passat i no s’han adonat que la societat valenciana ha avançat i mira al futur d’una altra manera”, ha reblat.