El Tribunal Suprem ha establert que per ser condemnat per enaltir el terrorisme no és necessari ser l'autor d'una publicació favorable, sinó que n'hi ha prou amb retuitejar aquest tipus de continguts. L'afectat ha estat Andeka Jurado Garcia que va publicar a Twitter, entre el 2014 i el 2015, un vídeo format per diferents imatges sobre ETA on apareixien integrants del grup armats. 

La Sala II del Penal del TS ha dictat una sentència, que el condemna a 1 any i mig de presó, en la qual destaca que el tipus penal d'enaltiment del terrorisme no exigeix "que l'acusat assumeixi com a propi, raoni o argumenti la imatge i el seu missatge, ni tampoc que sigui qui l'hagi creat; només cal que d'una manera o una altra accedeixin a ell, i li donin publicitat, expandint el missatge a una gran quantitat de persones". 

D'altra banda, l'acusat va publicar dos missatges sobre l'etarra que va morir l'any 2015, Josu Uribetxeberria Bolinaga, i va repiular una foto on apareixia amb el lema "Adiós y honor". Tot i la sentència, Jurado Garcia va recórrer al TS al·legant que les imatges i vídeos reproduïts en el seu compte de Twitter no eren expressió d'un missatge, raonament o argumentació propis, sinó que existien prèviament en els mitjans, ja que el terme retuitejar vol dir reproduir el que va preexistir.

L'acusat també ha argumentat que no era delicte ensenyar una foto presa per un tercer, ni tampoc reproduir un vídeo en el qual apareix algú ballant durant el funeral del membre d'ETA Uribetxeberria Bolinaga, perquè no va ser l'acusat qui ballava, ni qui va gravar el vídeo, ni qui ho va incorporar a internet.

Les al·legacions no han servit de massa perquè el TS ha estat molt contundent amb la seva resposta recordant que "és indiferent qui hagi fet la fotografia si qui la publica a les xarxes socials és l'acusat".