Per telèfon tampoc no s'entenen. En una entrevista aquest matí a TVE, Pedro Sánchez s'ha compromès a trucar durant el dia d'avui el seu potencial soci Pablo Iglesias perquè els seus equips reprenguin les negociacions per a la investidura. Però la conversa tampoc no ha servit per a obrir camí, sinó per a constatar, un cop més, el mateix que en la reunió de dimarts passat: que les posicions continuen diametralment allunyades i enrocades. I l'un i l'altre s'han tornat a llançar la responsabilitat del fracàs.

Segons expliquen fonts de Podemos, Pablo Iglesias ha contactat per missatge a Pedro Sánchez després de l'entrevista, i han acordat parlar per telèfon a les quatre de la tarda. I així ho han fet. Segons les mateixes fonts, "Pablo Iglesias li ha transmès la necessitat de dur a terme una negociació integral de govern de coalició (programa i equips), i l'absoluta disposició d'Unidas Podemos per començar d'una vegada a treballar". Per la seva part, segons l'entorn d'Iglesias, el candidat a la investidura "continua inamovible en la seva posició" i "no està disposat a negociar el programa d'un govern de coalició ni a compartir responsabilitats de govern amb UP proporcionals als vots".

Per la seva part, el candidat a la investidura ho ha constatat públicament a través del seu compte de Twitter. “He trucat Pablo Iglesias per a negociar primer el programa i, després, la composició del govern. Hem de parlar de continguts i conèixer el grau de consens”, ha assegurat en una piulada. “Lamentablement, ha rebutjat la proposta. Continuarem intentant-ho”, ha afegit.

A menys de dues setmanes pel debat d'investidura, que començarà el dilluns 22 de juliol, les cadires del Consell de Ministres continuen allunyant els dos potencials socis. Ara mateix Sánchez no disposa dels vots necessaris per a poder conformar govern.