La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha trucat aquest dimecres al matí al president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, per intentar desbloquejar les negociacions sobre una possible coalició electoral per a Galícia, Catalunya i País Basc. Però la conversa ha fracassat pel que fa als objectius: només ha servit per ratificar les postures de tots dos dirigents.

Feijóo ho ha revelat davant els mitjans de comunicació després d'un acte a Santiago, on ha assegurat que ha reiterat la seva postura a la dirigent de Ciutadans i que espera que aquesta hagi "entès les seves raons". El líder del PP gallec rebutja una coalició amb el partit taronja a les eleccions gallegues, com durant els últims dies, però s'ha mostrat partidari de seguir parlant i d'avançar en l'"entesa". Aquesta entesa, però, no passaria per una coalició electoral.

"A vegades sumar coses no comuns i en part dispars no produeix una suma neta, sinó una altra operació que no interessa", ha assegurat el president gallec. "Les portes segueixen obertes fins a l'1 de març, quan es tanquin les llistes", ha remarcat Feijóo. La formació estaria disposada a integrar en les seves candidatures a dirigents de Ciutadans, fins i tot identificant-los com independents, però sota les sigles del PP.

Fonts de Ciutadans han confirmat la trucada i han assenyalat que Arrimadas ha explicat a Feijóo la seva proposta per a Galícia: "una coalició guanyadora constitucionalista perquè no es perdi cap vot i no es posi en perill el govern constitucionalista per un grapat de vots com ja va passar en el passat en aquesta comunitat". Els dos dirigents, afegeix Cs, estan d'acord en "seguir treballant per intentar arribar a un acord".