Rocío Monasterio, candidata de Vox a la presidència de la Comunitat de Madrid, s'ha trobat una desagradable sorpresa aquest matí al pati de la seva casa d'estiueig, a Astúries: una estelada i la bandera de la República Catalana. Ahir va anunciar que abandonava el principat per tornar a Madrid, però a mig matí ha publicat una piulada en què ha denunciat la presència d'aquestes dues banderes al prat que envolta el seu habitatge. 

tuit rocio monasterio

En el missatge publicat a les xarxes socials, la política ha assegurat que darrere d'aquestes banderes hi ha qui pretén "que ens sentim assetjats", però així i tot, l'ultra ha assegurat que qui sigui que les hagi col·locat no aconseguirà que el seu partit polític faci cap passa enrere: "Són uns covards!" ha sentenciat.

Dos polítics cabrejats 

Monasterio està casada amb el també polític de Vox Iván Espinosa de los Monteros, diputat ultra i portaveu del partit. En la mateixa piulada ha recordat que durant la jornada d'avui la volta ciclista Espanya passava per Astúries. D'aquesta manera, qui ha col·locat aquestes banderes independentistes no només ha cabrejat dos polítics d'ultradreta, sinó que haurà intentat que es vegin a les retransmissions per televisió, encara que els realitzadors acostumen a treballar de valent per evitar que surtin a les imatges. 

La xarxa ha bullit davant aquesta imatge. Entre els comentaris, hi ha que denunciava l'ocurrència de plantar estelades a Astúries: "Els progres cada dia més ignorants gràcies al sanchismo. No és que siguin uns covards, és que estan programats per ser-ho", criticava un usuari. D'altres han assegurat que pels asturians, la imatge "és una autèntica vergonya".

Hipocresia 

En canvi, altres autòctons han lamentat que la política, amb arrels asturianes, hagi utilitzat la paraula "prado" en lloc dels termes "prau" o "pradu": "Sembles una d'aquelles senyoretes de la capital que no vol soroll al camp ni olor d'adob", ha ironitzat un tuitaire. 

Per altra banda, però, hi ha qui ha retret a Rocío Monasterio que ara "plori" per dues estelades, quan durant anys i panys van donar suport als ultres que assetjaven Pablo Iglesias i Irene Montero davant casa seva a Galapagar. Sense anar més lluny, l'any passat el matrimoni de Podemos va estiuejar a Astúries, però van haver d'abandonar la regió davant l'assetjament de l'extrema dreta. A la carretera d'accés a Felgueras, el poble on passaven les vacances, extremistes van escriure "Coletas rata", en referència a Iglesias.  

Amiga de toreros 

Monasterio és molt activa a les xarxes, on exhibeix la seva ideologia. Sense anar més lluny, durant aquestes vacances va compartir una foto amb un conillet, al que havia batejat amb el nom de "Feminista", una clara referència a la prohibició de les corridas de toros a Gijón, després d'anunciar que es celebraria una jornada taurina amb dos braus anomenats Feminista i Nigeriano. En aquest sentit, també va publicar una foto amb el torero Morante de la Puebla, molt amic del líder Abascal i a qui Twitter va censurar el seu perfil per "fomentar el plaer sàdic".