Podemos denuncia que el vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, i la ministra d’Igualtat, Irene Montero, han hagut de suspendre les seves vacances a la localitat de Felgueras (Astúries), a la Vall de Lena, després de rebre diverses amenaces.

La parella, junt amb els seus tres fills, estaven passant les vacances a casa del secretari general del PCE, Enrique Santiago, fins que la direcció del seu parador es va filtrar a les xarxes socials, una informació que anava acompanyada de missatges que convidaven a passar a “saludar-los”. Això va propiciar que es desencadenessin protestes davant de la casa on passaven les vacances. A més, enmig de la carretera i prop d'aquest domicili han aparegut pintades com “Coletas Rata”. Per tot això, els líders de Podemos han decidit tornar a la seva residència de Madrid per la “seguretat” dels seus fills.

Missatges de suport

De seguida, les xarxes socials s’han omplert de missatges de suport d’altres membres de la formació morada o simpatitzants. Un dels primers a fer-ho ha estat el propietari de la casa, que ha assegurat que el dissabte ja va advertir a la premsa que no publiquessin l'adreça on es trobaven el vicepresident i la ministra. “Assetjant la casa on estava una família amb menors obrien el pas de l’assetjament de l’extrema dreta. Així ha estat”, ha dit Santiago, que ha afegit que els ultres “supuren odi”.

”L’assetjament de l’extrema dreta a Pablo Iglesias, Irene Montero i els seus tres fills és inadmissible en una democràcia. Diu molt, i res de bo, de la dreta extrema espanyola i de la seva política d’odi”, ha assegurat el ministre de Consum, Alberto Gallardón, al seu Twitter.

El suport també els ha arribat del portaveu de Podemos al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique. “L’assetjament feixista té el mateix objectiu que els judicis fake, les clavegueres i les tertúlies difamatòries: esgotar-nos com a humans per destruir un projecte”, ha assenyalat Echenique.

De moment, els afectats, és a dir, Iglesias i Montero, no s’han pronunciat a les seves xarxes socials respectea això.