El president Carles Puigdemont ha estat un dels convidats del president de Turíngia, Bodo Ramelow, a la festa d'estiu d'aquest land alemany. Ramelow no ha amagat la volutat d'expressar amb aquesta invitació el suport al polític català.

"Considero que no és acceptable que els consellers siguin a la presó. Considero que no és acceptable que els qui s'han implicant en la independència se'ls castigui amb penes criminals", ha assegurat el president del land de Turíngia en declaracions al corresponsal de TV3 a Berlín.

La festa d'estiu de Turíngia, a Berlín, serveix als lands d'aparador per apropar la seva cultura, negocis i gastronomia a la capital alemanya. A la cita estava també present la ministra de Justícia, Katarina Barley, que va recolzar la decisió del tribunal de Schleswing-Holstein hagués deixat el president en llibertat.

Des del compte oficial de land, s'ha compartit la imatge de Ramelow i Puigdemont donant-li la benvinguda.

Ramelow va anunciar fa uns dies que el president català havia acceptat la seva invitació a aquest esdeveniment. "Jo i, sens dubte, molts convidats esperem interessants converses", confiava. Tots dos han aparegut junts davant les càmeres poc després de començar la mostra.