Les majories absolutes ja no triomfen a Espanya. Una enquesta d'El Periódico augura que el futur govern espanyol que surti de les eleccions del 28 d'abril serà fruit d'un pacte. Ara bé, el pacte que menys suport rebria seria el de la triple dreta, PP, Cs i Vox, que només aprovarien un 27,1% dels electors. 

D'altra banda, apunta el rotatiu, l'opció amb més suport seria un acord entre el PSOE i Podemos, que obtindria l'aprovació d'un 48,9% dels consultats. Aquest és l'únic pacte que tindria més partidaris que detractors (un 47,6%).  

La segona preferència dels enquestats seria que Albert Rivera i Pablo Casado pactessin; una aliança entre Cs i PP comptaria amb el suport d'un 43,5% i la negativa d'un 50,5%. A més, aquesta confluència seria la preferida dels votants del PP i Cs ja que l'aproven el 90,3% dels populars i el 72,1% dels partidaris de Rivera.

Ara bé, PP i Cs no tindrien opció de governar i necessitarien una tercera força. Mentre que un 66,1% de votants populars acceptarien un pacte amb Cs i Vox, només el 42,8% del partidaris de Cs voldrien repetir la formula andalusa.

Pel que fa a altres pactes, els enquestats per El Periódico preferirien un govern entre el PSOE i Ciutadans (tindria l'aprovació d'un 42,9% i el no d'un 52,5%), que un govern entre socialistes, Podemos i partits independentistes (un 37% està a favor, un 58,6% en contra).