Mai fins avui havien coincidit en una mateixa convocatòria pública els tres últims presidents de la Generalitat: Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra. Han hagut de passar gairebé dos anys des que l'últim d'ells va ser investit perquè tots tres hagin pogut ser fotografiats conjuntament. Ha estat al backsatge de l'acte organitzat pel Consell per la República a Perpinyà. 

Torra i Mas s'han desplaçat fins a la Catalunya Nord per poder escoltar Puigdemont, que ha estat l'encarregat de cloure una de les cites de l'independentisme que tornarà a quedar per la posteritat. Segons els organitzadors, 200.000 persones s'han congregat aquest dissabte al Parc de les Exposicions de Perpinyà. 

Quan, forçat per la CUP, l'any 2016 el president Artur Mas va decidir fer un pas al costat per evitar tornar a convocar eleccions, va designar Carles Puigdemont com el seu successor. L'exalcalde de Girona va seguir comandant el procés que Mas havia iniciat quatre anys abans. I va culminar la seva etapa amb el referèndum de l'1-O. Constatat l'intent frustrat de ser investit després del 21-D, li va tocar a Puigdemont assenyalar un successor designat. Primer va escollir Jordi Sànchez, a qui la justícia espanyola va impedir sortir de la presó per anar al seu debat d'investidura. Després va triar Jordi Turull, que va ser empresonat just el dia de la segona votació de la seva investidura. Finalment, l'escollit va ser Quim Torra. 

Algunes veus dins de Junts per Catalunya aposten perquè tots tres figurin en una llista de presidents de cara a les properes eleccions catalanes.