El professor de dret constitucional, Javier Pérez Royo, té molt clar què ha de fer ara el Tribunal Suprem un cop ha rebut l’informe de l’Advocacia de l’Estat sobre la immunitat d’Oriol Junqueras. “Junqueras hauria de ser posat en llibertat i hauria de poder assistir a les sessions del Parlament Europeu”, assegura.

Pérez Royo, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, ha insistit que en compliment de la sentència del TJUE Junqueras hauria de quedar en llibertat i, atenent a la petició de la seva defensa, el Suprem hauria de declarar la nul·litat de la sentència del procés. Això, sosté, és el que hauria de fer. Quan se li ha preguntat sobre què creu que farà l’Alt Tribunal, Pérez Royo ha afirmat que el més probable és que demani la suspensió de la condició de diputat de Junqueras perquè torni a ingressar a la presó.

En aquest punt, Pérez Royo considera que el Suprem s’ha inhabilitat per poder demanar el suplicatori en haver dictat sentència. “Abans de dictar sentència ho podia fer, ara no perquè va prosseguir amb el procediment i ja no és imparcial”.

El catedràtic, que ha insistit que Junqueras està detingut il·legalment des del 13 de juny, ha pronosticat que, si arriba el suplicatori al Parlament Europeu, la seva tramitació serà llarga.