Els membres de la Mesa del Parlament van poder estar amb el mòbil i junts en totes les declaracions, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena els va avisar "des del minut zero" que "això no és l'Audiència Nacional" i que "és el Suprem qui marca el camí" i, a més, tots menys la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, que sortirà avui d'Alcalà Meco, van quedar en llibertat.

Així ho ha relatat el secretari de la Mesa del Parlament Joan Josep Nuet Els Matins de TV3 i a El Món a RAC1, on s'ha mostrat "content" per la decisió, l'"amabilitat absoluta" i l'"actitud impol·luta" del jutge del Suprem que, des del primer moment, ja van veure "que ell volia que sortíssim", mentre que "el fiscal feia cares de desaprovació" i "anava filtrant el que li interessava".

Segons ha explicat Nuet, "la fiscalia es va comportar d'una forma terrible" perquè l'al·legat "és una recreació d'aquests dos anys a la política catalana" i, a parer seu, malgrat que Llarena no volia empresonar els membres de la Mesa, "les hores de presó de Forcadell es van buscar" perquè "volien simbolitzar que havien empresonat el procés".

Bri d'esperança

El fet que la presidenta del Parlament surti avui de la presó és, a ulls de Nuet, "un gran missatge d'esperança" perquè "la llibertat de Forcadell és la llibertat de Catalunya", tot i que ha matisat que només "estaré plenament satisfet" quan el Govern estigui lliure. 

Segons ha explicat, ahir Forcadell "estava trista en alguns moments, però estava forta i, evidentment, no se sent culpable" i l'ha definit com "una de les persones més valentes que tenim en aquest país". 

Ara bé. El secretari de la Mesa ha admès que "hauria estat bé tenir una sola estratègia judicial" i ha deixat anar que "el millor servei al país es fa aquí, compareixent. Precisament per això, ha subratllat que "l'objectiu que tenim ara és que el Govern surti de la presó i els que estan a Bèlgica tornin", mentre ha reconegut que "el ​procés no ha acabat bé, hem de treballar amb sentit comú, però sense renunciar a les nostres ambicions".

Pas enrere

Per tot plegat, Nuet ha posat damunt la taula que "saber parar en un moment no és trair" i ha justificat la seva afirmació assegurant que "per guanyar has de tenir paciència i saber fer un pas enrere", però, això sí, ha dit ben clar que aquest pas enrere no serà per renunciar perquè "nosaltres volem guanyar, però ara seguir recte et porta a la fatiga i al fracàs".

En aquest sentit, ha reconegut que "els darrers mesos del procés era evident cap a on anàvem", però ha trobat la part positiva assegurant que "això serà una gran experiència" i subratllant que "no passa res per fer una mica d’autocrítica".

Tanmateix, però, Nuet ha considerat que "el tema del viatge a Brussel·les ho complica perquè sinó segur que abans de Nadal estarien tots a casa", tot i que ha advertit que "no serà fàcil".