El Tribunal Suprem ha denegat altre cop la petició de llibertat dels presos polítics. La Sala Segona de l'Alt Tribunal ha desestimat el recurs de súplica presentat per Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Josep Rull, Jordi Turull, Dolors Bassa i Joaquim Forn els manté a tots ells en presó preventiva. El tribunal que ha jutjatl procés entèn que hi ha risc de fugida i de reiteració delictiva.

La interlocutòria del Suprem reitera, com ja ha fet en altres ocasions, que "el manteniment [de la presó preventiva] gaudeix de legitimitat constitucional, sense que el desenvolupament del judici oral hagi eliminat el risc de fugida ni, de manera ben visible, el risc de reiteració delictiva. Concorren, per tant, els pressupostos que fan aconsellable el seu manteniment, malgrat el temps que ha passat des de la seva adopció", conclou.

 

En aquest recurs, Josep Rull reclamava la llibertat per acompanyar el seu fill, que es troba malalt. Rull, finalment, gaudirà d'un permís penitenciari extraordinari per acompanyar el seu fill, que ha de ser intervingut quirúsgicament,