El TC ha admès els recursos contra els impostos de la Generalitat als pisos buits i el nou gravamen creat per a les centrals nuclears, recollits a la llei d'acompanyament dels Pressupostos catalans del 2017.

La decisió no implica la suspensió dels impostos, ja que en aquesta ocasió el govern espanyol no ho havia sol·licitat. Ara s'obre un termini perquè es presentin les al·legacions que es considerin convenients.

Xoc amb el govern espanyol

El govern espanyol sosté que l'impost dels habitatges buits col·lisiona directament amb l'impost sobre béns immobles (IBI), que és de titularitat municipal. D'altra banda, pel que fa a l'impost dirigit a les centrals nuclears, es considera que xoca amb dos impostos que ja existeixen i que són d'abast estatal.

Aval del català

El TC també ha pres una altra important decisió aquest migdia. Ha avalat el Codi de Consum del 2010, que estableix que els consumidors poden exigir a les empreses que es comuniquin amb ells en català, però sempre sense excloure el castellà. Es dona la raó a la posició del Govern.