Iñaki Urdangarin seguirà a la presó. El Tribunal Constitucional ha inadmès el recurs d'empara presentat el novembre passat per l'exduc de Palma contra la condemna a cinc anys i deu mesos de presó que li va imposar el Tribunal Suprem pel cas Nóos.

El tribunal assenyala que el recurs manca d'especial transcendència constitucional per ser admès conforme al que estableix la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional, han informat fonts del tribunal.

El marit de la infanta Cristina de Borbón sol·licitava que es declaressin vulnerats els drets a la presumpció d'innocència (a la tutela judicial efectiva i a la llibertat personal. Reclama així, que es declarin nul·les les sentències tant de l'Audiència balear i del Suprem en especial quant a la condemna per malversació de cabals públics.

La pena se li va imposar com a responsable de delictes de prevaricació continuada i malversació (ambdós en concurs), tràfic d'influències, frau a l'Administració i dos delictes fiscals, però Urdangarin demanava que se l'anul·lés únicament respecte a la malversació.

Demanava sortir de presó

Al seu recurs, Urdangarin sol·licitava a més que se suspengués l'execució de la seva pena, i ser per tant excarcerat, en el cas que el recurs fos admès i s'entrés en el fons de l'assumpte, la qual cosa finalment no ocorrerà. Urdangarin es troba complint la pena a la presó de dones de Brieva (Àvila) des del passat 18 de juny.

En la seva petició d'empara, la defensa de Urdangarin assenyalava que la sentència condemnatòria "no fa referència a cap fet concret" realitzat o desplegat per Urdangarin que expliciti o justifiqui la condemna per aquest delicte.