El marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, ja ha ingressat a la presó de Brieva, a Àvila. Ho ha fet aquest dilluns a un quart de nou del matí, i tal com s'havia especulat complirà condemna al centre penitenciari de Brieva, una presó de dones​.

L'entrada al centre ha estat discreta i allunyada del focus mediàtic. La presó de Brieva té un pavelló especial amb cinc cel·les, pati propi, menjador i sales de vis-a-vis. 

Tot i que el centre és a 106 km de Madrid, de moment la infanta i els quatre fills de la parella continuaran vivint a Ginebra.

L'Audiència Provincial de Palma va donar cinc dies a l'exduc per entrar en una presó que ell mateix podia escollir. L'endemà que el Suprem confirmés la sentència d'aquest cas de corrupció, l'Audiència de Palma li va entregar en mà el manament judicial que ordenava l'ingrés a la presó i que li donava cinc dies per presentar-se voluntàriament. Urdangarin està condemnat a cinc anys i deu mesos de presó i va arribar diumenge a la nit amb avió de Ginebra.

Urdangarin està condemnat per malversació, prevaricació, frau a l'administració, dos delictes fiscals i tràfic d'influències. El seu exsoci Diego Torres, que complirà condemna a Can Brians 2, està condemnat a cinc anys i vuit mesos per malversació, prevaricació i frau a l'administració.

Reconeixement i fitxa

Un cop a la presó, el cunyat del Rei haurà de passar els tràmits habituals del primer ingrés. Se li farà una fitxa i un reconeixement mèdic, també haurà de ser entrevistat per un equip multidisciplinari format per treballadors socials i psicòlegs. 

Com és habitual, el pres passarà la primera nit al mòdul d'ingressos i després se'l traslladarà a un mòdul "de respecte" on l'intern accepta les normes de comportament, d'higiene i d'organització de la vida diària de la presó. 

En aquest mateix pavelló ja hi 'va residir' un altre il·lustre pres, l'exdirector de la Guàrdia Civil Luis Roldán, que es va queixar del fred que va passar en ple altiplà castellà, una cosa que va arribar fins i tot a comparar amb un gulag siberià. En tot cas, sembla que aquest no seria el cas del marit de la infanta, ja que en els últims temps s'ha invertit més d'un milió d'euros a renovar la calefacció del centre.

Tot i que el cunyat de Felip VI ha pogut escollir presó, el mateix centre pot analitzar si l'elecció d'Urdangarin és la més apropiada i, acollint-se a l'article 75 del reglament penitenciari, Institucions Penitenciàries pot decidir canviar-lo.