Nou -i previsible- cop de porta del Tribunal Constitucional contra el procés. Després que divendres passat el govern espanyol decidís recórrer els pressupostos del Govern del 2017 a l'Alt Tribunal, aquest farà efectiva la suspensió entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana després d'estudiar el recurs dels de Mariano Rajoy, que els servirà per justificar l'anul·lació, presumiblement, dels comptes de la Generalitat que destinen una partida al referèndum.

Com sempre, i com ja és habitual, si el recurs és admès a tràmit, els pressupostos seran suspesos automàticament. El nou president del TC, Juan José González Rivas, s'ha afanyat de seguida i ara haurà de decidir en el seu primer ple si els números del Govern s'ajusten a la legalitat. 

Normalment, quan hi ha un relleu a l'Alt Tribunal, els nous membres tenen pràcticament un mes i mig de termini per posar-se al dia de les feines pendents i celebrar un ple, però aquesta vegada hauran de córrer per veure si els comptes contravenen la legalitat i, en cas que sigui així, suspendre, doncs, els pressupostos dels de Carles Puigdemont.

El TC té, però, un període de cinc mesos per resoldre si els pressupostos són inconstitucionals o no, tot i que una vegada hagi passat aquest termini pot prorrogar-lo mitjançant una resolució específica.