El Tribunal de Comptes ha citat per al proper dia 28 de gener com a responsable de malversació de fons públics per l'1-O, entre altres, Josep Maria Jové, persona de màxima confiança de Junqueras i secretari general de Vicepresidència i d'Economia quan el líder d'ERC era vicepresident. 

La citació, a la qual ha tingut accés El Mundo, constitueix l'inici d'un procediment d'embargament contra els seus béns per l'organització del referèndum il·legal de l'1 d'octubre.

Jové ha rebut la citació del Tribunal de Comptes en plena negociació amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez. El govern espanyol el va acceptar com a interlocutor a petició de Junqueras, malgrat que ja estava investigat penalment per l'organització del referèndum.

La delegada instructora del Tribunal de Comptes va notificar la seva decisió a Jové en ple Nadal, quan aquest negociava amb els socialistes Adriana Lastra i José Luis Ábalos, entre d'altres.

A falta que es pronunciïn les parts

Jové era secretari general del Departament d'Economia amb Junqueras i està sent investigat al Jutjat número 13 de Barcelona pels delictes de malversació de cabals públics, desobediència i revelació de secrets. Està considerat un arquitecte de l'1-O per la seva tasca de coordinació a les ordres de Junqueras.

El Tribunal de Comptes justifica en la seva notificació la decisió d'afegir-hi Jové i Ginesta "després de ser rebuda nova documentació relativa a les irregularitats del procediment".