La Unitat d'Actuacions Previstes del Tribunal de Comptes resoldrà, segurament el proper dijous, la petició de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, d'ampliar el termini per poder dipositar els més de 2 milions que encara ha de pagar per haver utilitzat fons públics per la consulta independentista del 9-N. 

Segons l'òrgan, aquest dimarts s'ha fet efectiu el pagament de 2,1 milions d'euros, gairebé la meitat dels 5,2 milions totals, en un document en el qual els advocats de Mas demanen una ampliació de 15 dies per ingressar la resta dels diners. Aquesta petició serà estudiada pel Tribunal de Comptes i possiblement serà dijous quan es respongui a l'escrit de l'expresident. Aquest document, on s'apel·la a "la bona voluntat de dipositar la totalitat de la fiança", també es fa referència als exconsellers Francesc Homs, Joana Ortega Irene Rigau, i cinc funcionaris del Govern.

El lletrat també aclareix en el seu escrit que la quantitat ingressada té únicament "l'estricta finalitat de respondre al requeriment de garantir la responsabilitat establerta provisionalment", i no té el caràcter de reintegrament, ja que encara no hi ha sentència.

El Tribunal de Comptes, que va imposar el passat 25 de setembre aquesta fiança amb l'objectiu de garantir que es reintegrin els diners gastats en cas que siguin finalment condemnats, va marcar aquesta setmana per dipositar la quantitat, ja què sinó procedirien a l'embargament dels béns dels responsables del 9-N.