El tribunal d'apel·lació de Gant ha aplaçat fins al 18 de juny la vista sobre l'extradició de Josep Miquel Arenes, àlies Valtònyc, actualment exiliat a Bèlgica. La decisió, que han confirmat a l'ACN fonts de la defensa del cantant mallorquí i la fiscalia de Flandes Oriental, està pendent d'una consulta plantejada al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre el cas. Davant de dubtes sobre l'enaltiment del terrorisme, un dels tres delictes que consten en l'euroordre contra Valtònyc, al novembre els jutges belgues van plantejar dues qüestions prejudicials al TJUE.

Segons van explicar els advocats llavors, Gant va preguntar a la justícia europea quina llei espanyola sobre enaltiment del terrorisme cal aplicar al cas del raper mallorquí, si la del 2012, quan es van fer les cançons per les quals se l'acusa, o la del 2015, que és "més severa". 

La justícia belga ja va dictaminar en primera instància en contra de l'extradició de Valtònyc a Espanya, però la decisió va ser recorreguda per la fiscalia flamenca en nom de l'Estat. El procés, en tot cas, es pot allargar mesos perquè ara està pendent de la decisió del TJUE i perquè la sentència del Tribunal d'Apel·lacions encara podria ser recorreguda una tercera i última vegada.