L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha arremès aquest dimarts en la comissió d'investigació sobre l'Operació Catalunya contra el PP i ha demanat la dimissió de l'exministre Jorge Fernández Díaz. Trias ha assegurat estar "dolgut" per les accions de l'Estat contra la seva persona, però s'ha mostrat disposat a perdonar l'exministre sempre que aquest li demani perdó. 

"La manera de fer del PP és a còpia d'explicar mentides, de rebolcar-se en la porqueria, i aquesta manera de fer política em fa fàstic". Així de contundent ha estat l'exalcalde de Barcelona, que ha assegurat que l'Operació Catalunya era una "operació orquestrada posada en marxa des de les institucions de l'Estat" contra els enemics polítics.

Un dels noms més rellevants en aquesta trama era l'exministre Jorge Fernández Díaz i per això Trias ha demanat la seva dimissió. Segons ha assegurat, hi ha proves fefaents de la seva implicació en l'Operació Catalunya.

Entre aquestes, l'exalcalde ha citat la filtració de la conversa entre Fernández Díaz i l'excap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, on reconeixien que tenien en disposició informació de l'exalcalde que acabaria amb la seva carrera política. "S'hauria d'expulsar a Fernández Díaz del Congrés perquè és una vergonya que continuï sent diputat", ha afirmat.

Informacions sobre Trias

Trias va ser víctima d'aquesta operació de l'Estat quan l'any 2014 es van publicar unes informacions falses que asseguraven que tenia més de 12 milions d'euros en un compte d'Andorra. 

Aquestes informacions es van poder desmentir perquè el número del compte que suposadament pertanyia a l'exalcalde no es corresponia amb el número de l'entitat. Tot i això, Trias ha assegurat sentir-se "indefens", ja que, segons ha explicat, encara hi ha persones convençudes sobre que la veracitat de la informació publicada. 

En referència a qui està darrere l'operació en què s'emmarcaven aquestes actuacions, Trias ha assegurat que són persones "amb nom i cognom" i ha apuntat a l'expresidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, el director del Gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, i l'exministre Jorge Fernández Díaz.

Trias ha assegurat sentir-se "dolgut", ja que havia mantingut una relació d'amistat tant amb l'exministre com amb el mateix president de l'Estat, Mariano Rajoy. Sobre aquest no n'ha pogut garantir la seva implicació en l'Operació Catalunya i ha dit que preferia pensar que havia estat al marge. 

"Les meves creences m'obligarien a perdonar-lo"

L'exalcalde ha considerat que l'actuació de l'Estat evidencia la "manca d'ètica política" i que l'únic que vol ara és que es netegi el seu nom i que s'esclareixin les afirmacions fetes sobre ell. "El senyor Fernández Díaz només m'ha de demanar perdó, les meves creences m'obligarien a perdonar-lo", ha assegurat Trias.

I ha afegit en resposta al diputat popular Sergio Santamaría: "Diguin d'una vegada que s'han equivocat".