Xavier Trias, líder de Trias per Barcelona, ha desafiat l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a prendre una decisió crucial entre una aliança amb Barcelona en Comú o la seva pròpia formació, Trias per Barcelona, per formar un govern estable que pugui governar la ciutat. En una entrevista a Betevé emesa aquest dilluns, Trias ha admès que no es tracta d'una decisió "fàcil", però ha recordat al líder del PSC a la capital catalana que tampoc ho ha estat la que ha pres Carles Puigdemont de donar suport a Pedro Sánchez perquè torni a ser president del govern espanyol. Trias també ha revelat que el seu partit li ha demanat que no abandoni la política municipal fins que la governabilitat de Barcelona estigui assegurada.

Trias ha afirmat que no confia massa en el fet que Collboni esculli la seva formació per buscar un aliat per governar, ja que en les converses que mantenen, afirma, l'alcalde de Barcelona sempre li diu que la seva opció preferent és una aliança amb Barcelona en Comú i ERC. En aquest sentit, el líder de Trias per Barcelona ha instat l'alcalde a prendre una decisió definitiva, recordant-li que governar en solitari amb deu regidors és una tasca gairebé impossible. Tot i això, Collboni continua governant en solitari, per la qual cosa Trias l'insta a decidir-se d'una vegada. "Ell sap que amb deu regidors no es pot governar la ciutat", ha indicat, i també li ha recordat que si ell continua a l'oposició no li votarà els pressupostos. "Que el cap de l'oposició et voti els pressupostos encara no s'ha inventat", ha ironitzat.

Pel que fa a la seva idea de retirar-se de la política si no era alcalde, Trias reitera que la decisió està presa i diu que el partit ho té coll avall. "No sé si em menjaré el tortell de Quaresma, jo diria que no, però no ho sé", ha afirmat. En tot cas, en el marge que s'ha donat per aconseguir que la governabilitat de la ciutat sigui estable, també ha deixat entreveure que el seu grup està començant a pensar en quin serà el seu relleu. També ha expressat la seva desaprovació cap a ERC per la seva gestió de la marxa d'Ernest Maragall, afirmant que no s'han comportat bé amb ell i subratllant la seva estima personal cap al polític. Amb la situació política de Barcelona en un punt àlgid, la ciutat espera una resolució que defineixi el futur govern i el paper de Trias en aquest context.