L'exalcalde i president del grup del PDeCAT a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha advertit que si el conseller Ernest Maragall és el candidat a l'alcaldia d'ERC, "pot convertir-se en un apèndix dels comuns, si es distreu". Trias també ha manifestat la seva por que la probable candidatura de l'exprimer ministre francès Manuel Valls porti "a parlar de tot menys de Barcelona".

En declaracions als mitjans durant la Diada Castellera de La Mercè, Trias ha expressat els seus dubtes sobre que el fet que Maragall encapçali la llista d'ERC faciliti fer una llista conjunta independentista amb el PDeCAT. "Si el que intenta és ser un apèndix dels comuns no hi haurà acord, s'ha de veure quines línies adopta i quins plantejaments fa", ha declarat Trias, que ha subratllat que la candidata del PDeCat a l'alcaldia Neus Munté està treballant per confeccionar una candidatura independentista àmplia.

Trias ha recordat que va mantenir una relació estreta amb Ernest Maragall, que va ser regidor socialista d'Hisenda i de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona quan es va redactar la Carta Municipal, i ha assegurat que ara aquesta relació amb l'actual conseller d'Acció Exterior és bona.

Sobre la possibilitat que Manuel Valls es presenti a les pròximes municipals per ser alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha advertit que és "una persona de nacionalisme espanyol fort, dur i molt complicat" i que "el que hem de fer és que aquest senyor no ens porti a parlar de tot menys de Barcelona".