Pedro Sánchez i Susana Díaz s'han donat una treva i han reaparegut junts en un acte públic des de la derrota de la candidata socialista a les eleccions andaluses del passat mes de desembre. Ha sigut en l'acte de presentació de la candidatura de Juan Espadas a l'Alcaldia de Sevilla. La treva es dona en una situació difícil pel socialisme, que ha vist com després de perdre l'Executiu andalús tampoc ha pogut aprovar els pressupostos de l'Estat i s'ha vist obligat a avançar les eleccions generals.

El president del govern espanyol ha aprofitat l'acte per explicar les que seran les seves últimes mesures en aquesta legislatura. D'aquesta forma, ha anunciat que el seu govern aprovarà dos dels compromisos que havia adquirit, com és el subsidi per als aturats grans de 52 anys i de llarga durada i la cotització a la Seguretat Social dels cuidadors no professionals de persones dependents.

Sánchez ha elogiat la feina feta per la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i ha criticat els qui "han anteposat els interessos partidistes als generals" rebutjant els comptes proposats. "Els qui van votar no els pressupostos, que s'emportin la vergonya que el seu rebuig comporta, per exemple, que els aturats de llarga durada no tinguin reconegut aquest dret," recalca.

Tanmateix, el president espanyol ha deixat clar que el PSOE farà que "aquests drets es recuperin abans que acabin les eleccions", alhora que ha criticat l'"obstruccionisme parlamentari" que ha acusat a l'oposició de practicar, concretament al PP i Cs. "Però abans o després aquests drets arribaran, i serà abans, molt abans, del que desitja la dreta gràcies als vots dels ciutadans", ha sentenciat.