Tres dels sis ferits de gravetat en l'accident de tren d'aquest divendres a la tarda a Castellgalí, al Bages, continuen en estat greu, segons ha informat el departament de Salut aquest dissabte al migdia.

Actualment hi ha 12 ferits ingressats en diversos centres hospitalaris, 3 d'ells en estat greu, 7 de poca gravetat i 2 lleus. Concretament, cinc dels afectats són a l'hospital Mútua de Terrassa, tres a Vall d'Hebron, 2 al Consorci Sanitari Terrassa i dos a Althaia, a Manresa.

Entre els ingressats, hi ha un nadó amb ferides de menor gravetat. En el sinistre va morir la conductora d'un dels combois implicats en el xoc frontal, de 26 anys.

CCOO demana evitar "conclusions precipitades

 CCOO ha rebutjat valorar les causes de l'accident ferroviari de Castellgalí d'aquest divendres perquè considera que falta "informació necessària" i ha demanat evitar "conclusions precipitades". En un comunicat, el sindicat ha manifestat que "no es tracta de buscar una sola causa provisional, sinó d'analitzar tranquil·lament i exhaustivament tots els factors".

A més, ha exigit que, un cop finalitzada la investigació, es duguin a terme "les accions necessàries" amb l'objectiu de "millorar la seguretat" dels usuaris i els treballadors. CCOO ha expressat el seu condol a la família de la víctima mortal i s'ha posat a disposició de totes les persones ferides.

El Bages torna a reclamar "una injecció econòmica" per la R4

Els alcaldes i representants comarcals del Bages han tornat a exigir "una injecció econòmica" per millorar la R4 de Renfe al seu pas per aquesta comarca.

Asseguren que es tracta d'una línia que ha patit un "dèficit històric d'inversió" i consideren que la "preocupació" i "l'angoixa" per les condicions d'aquesta línia ferroviària ha crescut entre els usuaris arran dels darrers accidents de Vacarisses i Castellgalí. En aquest sentit critiquen la "desídia" de l'Estat, a qui retreuen que dels 4.000 MEUR previstos en el Pla de Rodalies 2008 - 2015, "només n'hagi executat un 13,5% a tot Catalunya i gairebé res a la R4". Així mateix han reclamat que es millori la connexió viària d'aquest territori amb l'Àrea Metropolitana, suprimint el peatge de la C-16 i desdoblant la C-55.