Tres-cents cantants han interpretat Carmina Burana a l'acte "Cant i llibertat" que s'ha celebrat avui a l'aparcament del centre penitenciari Mas d'Enric, al Catllar, al Tarragonès, on hi ha empresonada la presidenta del Parlament Carme Forcadell.

Un miler de persones han anat a l'acte organitzat per la sectorial de dones de l'ANC, en què participen moviments independentistes i feministes, i que demanen la llibertat de Carme Forcadell i els altres membres del Govern a la presó.

El concert ha estat precedit d'un missatge telefònic del president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, i s'ha acabat amb un discurs des de Ginebra de la secretària d'ERC, Marta Rovira. "Les dones no només no podem caure en l'oblit, sinó que volem poder exercir amb dignitat els nostres drets civils i polítics", ha dit la líder independentista.

"En el pròxim judici al procés veurem la cara més dura de la repressió", ha afegit Puigdemont, i ha demanat als presents que estiguin preparats per continuar treballant a favor de "la construcció d'una república".