Ni una setmana ha aguantat la placa de la nova plaça de l'U d'Octubre de Sant Cugat del Vallès.  L'espai, que antigament s'anomenava plaça del Rei, va inaugurar-se diumenge passat en un acte amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

Aquest dimarts Sant Cugat es va despertar amb la placa destrossada, i per sorpresa va aparèixer un usuari d'Instagram, @sarriaespanola, que havia compartit un vídeo de com es duia a terme l'acte vandàlic. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adéu placa U d’Octubre  #NiUnPasEnrere #ElsCarrersMaiMesSeránVostres

A post shared by Sarriá Española (@sarriaespanola) on

A les imatges s'hi pot veure una cita de Muriel Casals, "No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni", i acte seguit n'apareix una altra: "No som aquí per buscar un martell, nosaltres som el martell". A continuació, es veuen els individus destrossant la placa amb diversos objectes al ritme de l'Estaca de Lluís Llach.

L'Ajuntament ha rebutjat aquest acte vandàlic i ha anunciat que presentarà una denúncia davant els Mossos d'Esquadra.

Per la seva banda, la presidenta d'ERC a l'Ajuntament de la ciutat, Mireia Ingla, ha denunciat els fets al mateix temps que ha admès que "ja ens ho veiem a venir". En la mateixa línia, Ingla ha criticat "els que demanen que es respecti l'espai públic i després ells no ho fan".

Des d'ERC demanen al consistori que es torni a posar la placa i que s'adoptin les mesures necessàries perquè no es repeteixin aquests fets; tot i això, Mireia Ingla ha lamentat que tem "que la tornin a destrossar".

El canvi de nom de la plaça ha generat certa polèmica a la població. De fet abans que comencés l'acte d'inauguració de diumenge, es van viure moments de tensió entre els participants de la marxa per la República, que entraven a la plaça, i una quarantena de persones amb banderes espanyoles que van increpar-los fent sonar xiulets i crits a favor d'Espanya i la seva unitat.