Ramon Tremosa, eurodiputat de CDC al Parlament europeu, ha assegurat aquest matí que si el PP ha vetat la seva presència a la delegació de l'Eurocambra a l'Ebre és perquè és "l'únic que no defensa l'statu quo". En un esmorzar informatiu, Tremosa ha assegurat que la resta dels europarlamentaris locals que assistiran a la visita del proper dilluns no qüestionen la sobirania del Ministeri i de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre.

Tremosa ha denunciat "moltes pressions" de l'Estat espanyol per evitar que pogués anar a Madrid a la reunió amb les institucions a oferir una versió diferent de la del Ministeri. L'eurodiputat ha estat el parlamentari més actiu sobre aquest tema en els últims sis anys i és un ferm opositor al transvasament.

En aquest sentit, ha lamentat que la delegació només destini una hora a reunir-se amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre i, en canvi, passi dos dies a Madrid amb una gran quantitat de rodes de premsa i visites programades.

Tremosa, que hi anava en representació de CDC i ERC, ha posat de relleu la importància de càrrecs com el de conseller d'Afers Exteriors, que ostenta Raül Romeva, perquè "la nostra veu sigui escoltada" en casos de vetos de l'Estat. "L'Ebre no estarà salvat fins que tinguem un Estat propi", ha conclòs.

 Acceptar un referèndum

Sobre el procés català, Tremosa ha assegurat que Catalunya hauria d'acceptar un referèndum vinculant si el nou Govern espanyol el proposés. D'altra banda, ha insistit que DiL i ERC també haurien de pressionar per la celebració d'aquesta consulta. El referèndum podria tenir lloc abans de la fi dels 18 mesos que marca el full de ruta del procés, segons ha proposat, o fins i tot en un termini de sis mesos. "Val la pena no dilatar terminis quan es tracta de canvis en el marc legal", ha assegurat.

Junts pel Sí, a Madrid

Tremosa ha advocat per la repetició de la coalició independentista JxSí en el cas que hi haguessin unes eleccions generals anticipades, com ja han defensat altres companys del seu partit com Francesc Homs. Amb un JxSí a les generals, seria possible guanyar a totes les circumscripcions catalanes i, d'aquesta manera, augmentar la seva representació al Congrés.