"No és el mateix aconseguir 700.000 vots que dos milions". Aquest és el missatge que ha enviat a Oriol Junqueras l'eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa, que ha defensat la necessitat d'una candidatura unitària per a les eleccions europees com la que ha oferta el president Carles Puigdemont. Segons el parlamentari liberal, aquesta opció permetria "multiplicar els resultats", però també l'impacte mediàtic i polític de l'independentisme a Europa.

En un esmorzar amb periodistes organitzat aquest divendres per l'Oficina del Parlament Europeu, l'eurodiputat ha subratllat la potència d'una sola candidatura independentista, agafant com a referent la llista de Junts pel Sí el 27-S. "Si a més s'hi sumen els bascos, bé, però l'important és una sinergia a Catalunya", ha defensat. Ha recordat en aquest sentit que, un cop constituïda la nova eurocambra, els diferents eurodiputats poden adscriure's a grups parlamentaris diferents.

"Junqueras sol podria fer 700.000 vots. Si Puigdemont va de número dos en podrien fer gairebé dos milions", ha insistit Tremosa. A més, ha subratllat el paper del president a l'exili des de Brussel·les, que s'ha convertit en "una figura mediàtica europea". En aquest sentit, ha assegurat que "Puigdemont se’n va 24 hores a Holanda i és entrevistat per una televisió de màxima audiència, un diari de màxima difusió, omple una sala amb mil universitaris i un teatre amb mil persones".

En les passades eleccions europees, ERC va ser el partit més votat amb 594.167 vots, i el segon va ser CiU amb 548.729. "En comptes de dos ERC i dos JxCat, podrien ser-ne vuit", ha dit Tremosa.