"La independència judicial no existeix a Espanya". Amb aquestes paraules, l'eurodiputat Ramon Tremosa ha denunciat en el plenari del Parlament Europeu sobre 'democràcia i drets fonamentals', els judicis polítics que estan patint diferents personalitats polítiques en aquests darrers dies i ha recordat que, per exemple, el Tribunal Constitucional espanyol està liderat per un ex-membre del Partit Popular.

I no només això, Tremosa ha aprofitat per fer saber a tota la UE que "sota el govern del PP, s'han tancat diaris" i que "partits polítics han estat bandejats", així com que l'expresident de la Generalitat Artur Mas "està enfrontant ara un judici polític" i, també, que ahir a la tarda, la justícia espanyola va demanar vuit anys de presó pel regidor de Vic Joan Coma, "només per fer un discurs a favor de la independència a la seva ciutat".

És per això que l'eurodiputat ha demanat que la UE "estigui disposada a lluitar pels drets humans també a l'Europa occidental" i ha posat sobre la taula el seu desig que "el mecanisme quedi establert" i "que la UE reaccioni per defensar la democràcia a tot arreu".