L'eurodiputat del PDECat, Ramon Tremosa, deixa en mans del partit la decisió d'integrar-se a l'Aliança Lliure Europea (ALE), el grup parlamentari d'ERC a Brussel·les, i deixar enrere per tant l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE). Tremosa, que és independent, confia que l'antiga CDC ho "debati aviat" i que la qüestió es decideixi "per vot".

Des que Ciutadans va ingressar al grup dels liberals europeus, s'han donat capítols de certa tensió. Tot i així, malgrat que Tremosa ha marcat distància sempre amb els eurodiputats de C's, assegura que, en el dia a dia, compartir grup no afecta la seva activitat parlamentària: "Em confien informes de molta responsabilitat i n'estic content".

L'eurodiputat ha defensat la trajectòria de l'antiga CDC amb els liberals europeus però també ha reconegut que la relació entre Esquerra i el PDECat és bona a les institucions catalanes i espanyoles, com també ho és la relació del mateix Tremosa amb els eurodiputats d'Esquerra. En aquest punt, Tremosa ha recordat que al Parlament Europeu no hi ha disciplina de vot. 

Tremosa considera que la integració a l'ALE és una decisió que rau en el PDECat. "Esperem que aviat es debati sobre això" en el proper Congrés.