Els treballadors d'El Mundo ha enviat una dura carta al director del diari, Francisco Rosell, després dels insults homòfobs d'un article d'Arcadi Espada contra el diputat d'ERC Gabriel Rufian publicat aquesta setmana. El fundador de Cs, després de la compareixença d'Aznar al Congrés, deia: "A Rufián cal contestar-li en seu parlamentària dient-li: 'La polla, mariconazo, com prefereixes menjar-me-la: d'un cop o per temps?'".

Segons avança Nació Digital, els treballadors confessen a la carta que senten "vergonya aliena per aquestes paraules" i lamenten "que hagin estat difoses per la nostra capçalera". "Les paraules vulgars, grolleres i homòfobes que dedica al diputat d'ERC Gabriel Rufián no haurien d'haver-se publicat mai en un mitjà de comunicació", sentencien.

La missiva no vol entrar a valorar el fons de les opinions d'Espada sinó que critiquen "que hagi utilitzat el diari per difondre les seves opinions homòfobes" i el to de diversos articles publicats també en altres mitjans del grup. Per això, demanen al director que "reforci els controls previs" per evitar que frases com aquestes apareguin al diari i que adopti "les mesures necessàries davant la gravetat del que ha passat".

Perjudici cap als periodistes

Posen d'exemple articles de Salvador Sostres i Fernando Sánchez Dragó, aquest últim defensant el cop d'Estat de Franco. "Feia una encesa defensa des de les nostres pàgines del cop d'estat de 1936, que considerava necessari per comparar-lo, a més, amb l'arribada al poder de Pedro Sánchez", critiquen.

"Aquests articles als que ens referim vulneren clarament les nostres normes generals d'estil i produeixen un evident perjudici a la marca del diari", denuncien. En conseqüència, alerten que les publicacions d'aquest tipus impedeixen als redactors poder accedir a fonts i informació ja que la imatge del diari queda perjudicada.