El comitè d'empresa i el consell professional de Catalunya Ràdio consideren que "és un senyal nefast per a l’emissora" que Mònica Terribas deixi El matí de Catalunya Ràdio perquè, segons va dir la periodista, els engranatges de l'emissora grinyolin. En un comunicat, els treballadors han coincidit amb Terribas i han defensat que "els engranatges d’una màquina com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals no haurien de grinyolar". "Tenir-los mal greixats és responsabilitat de la direcció i dels professionals", han assenyalat els treballadors.

"Les disputes personals i les picabaralles polítiques planen sobre les decisions que afecten el present i el futur de Catalunya Ràdio", han lamentat. Per això, temen que el futur responsable d'El matí de Catalunya Ràdio també sigui escollit "amb criteris polítics per sobre dels professionals". "Com a consell professional i comitè d’empresa no entendrem ni acceptarem ingerències en els continguts o la manera de fer de qui piloti a partir d’ara el magazín matinal", han fet saber al director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.

Oposició al cessament de Saül Gordillo

Els treballadors de l'emissora també han manifestat la seva estupefacció per l’intent de cessament del director de Catalunya Ràdio per part de la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach. Aquest dilluns, Llorach va proposar el cessament del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, per “pèrdua greu de confiança” en una reunió extraordinària del consell. La vicepresidenta va fer aquesta petició després d’escoltar les explicacions de Gordillo sobre la gestió de la continuïtat de Terribas la temporada vinent. Tot i això, Llorach no va aconseguir la majoria qualificada de dos terços per cessar el director de la ràdio pública catalana.

saul gordillo acn

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo. / ACN

En el comunicat, els treballadors de Catalunya Ràdio s'han oposat a l'intent de cessament i han assenyalat al consell de govern de la Corporació, ja que consideren que són els consellers els que "haurien d’haver cessat en els seus càrrecs" fa temps. "Preguem que les picabaralles entre la direcció de Catalunya Ràdio i la presidència de la CCMA no obstaculitzin ni dilatin l’elecció del substitut o substituta de Mònica Terribas", han demanat.

El substitut de Terribas

Els treballadors temen que els motius de la renúncia de Mònica Terribas dificultin la feina de qui sigui escollit per substituir-la. La mateixa periodista va dir en el seu comiat que el seu lloc l'ocuparà “algú que farà rutllar aquest motor com ells volen”, i lamenten que això posa en dubte la credibilitat del substitut.

"Exigim que el pròxim presentador o presentadora sigui algú escollit únicament per la seva vàlua professional i no per la seva afinitat política", han reivindicat. Segons els treballadors, ha de ser una veu crítica amb el poder polític i econòmic, que "no accepti ingerències de cap tipus".