La decisió de Mònica Terribas de plegar com a directora i presentadora del programa El matí de Catalunya Ràdio portarà cua. La vicepresidenta del consell de govern de la CCMA, Núria Llorach, ha proposat aquest matí el cessament del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, per “pèrdua greu de confiança” en una reunió extraordinària del consell. Llorach ha fet aquesta petició després d’escoltar les explicacions de Gordillo sobre la gestió de la continuïtat de Terribas la temporada vinent. Amb tot, Llorach no ha aconseguit la majoria qualificada de dos terços per cessar el director de la ràdio pública catalana.

Llorach (JxCat), segons es desprèn del comunicat fet públic per la CCMA, no ha quedat satisfeta de les explicacions de Gordillo (ERC) i ha plantejat “una manca d’implicació i de falta de voluntat clara del directiu per mantenir en antena l’actual format El matí de Catalunya Ràdio, que sota la direcció de Mònica Terribas ha assolit els nivells més alts d’audiència i de reconeixement de la història del programa, i que representa, com a contingut més estratègic de la ràdio pública, més del 70% de l’audiència total de l’emissora”.

21022020Gordillo Sanchis Llorach mail

Saül Gordillo, Vicent Sanchis i Núria Llorach, en una compareixença al Parlament

Responsable de la renúncia

La vicepresidenta de la CCMA considera Gordillo responsable de la renúncia irrevocable de Mònica Terribas. Això “ha afectat de manera greu la relació de confiança imprescindible i necessària en el màxim directiu del grup d’emissores de Catalunya Ràdio” i per aquest motiu ha demanat el seu cessament. La petició, però, no ha tirat endavant, però fa surar les diferències que hi ha entre els socis del Govern sobre la gestió i el control dels mitjans públics.

Paral·lelament, Llorach ha demanat que es posi en marxa la tramitació per regular el procediment públic per seleccionar els candidats a dirigir els mitjans de la CCMA.

Per sorpresa

Mònica Terribas va anunciar divendres passat, per sorpresa, que abandonava Catalunya Ràdio i ho va fer amb un missatge on apuntava a la direcció. "Deixo El matí perquè crec que els engranatges d'aquesta màquina no es poden permetre cap grinyol i ara grinyolen". "Espero que trobin una altra enginyera o enginyer que sàpiga fer funcionar aquesta màquina com ells volen", va puntualitzar.