La periodista Mònica Terribas ha anunciat aquest matí, per sorpresa, que abandona el programa El matí de Catalunya Ràdio. Terribas ha fet l'anunci en l'últim programa de la temporada i tanca així una etapa de set anys al capdavant del programa matinal de la ràdio pública catalana.

llibre albert pla amb terribas

Mònica Terribas entrevistant Albert Pla

En una breu intervenció, la periodista ha assegurat que han estat "set anys intensos amb un equip excepcional". "Entre tots hem construït el programa, admiro molt tots els treballadors d'aquesta casa", ha assegurat.

La periodista ha comunicat la notícia a les 7 del matí i ha volgut subratllar que no deixa l'emissora pública "ni per raons personals ni per cansament". "Deixo El matí perquè crec que els engranatges d'aquesta màquina no es poden permetre cap grinyol i ara grinyolen", ha aclarit Terribas.

Terribas s'ha dirigit a la direcció de Catalunya Ràdio i ha indicat: "que trobin una altra enginyera o enginyer que sàpiga fer funcionar aquesta màquina com ells volen".

Mònica Terribas és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònomma de Barcelona (UAB) i doctorada per la universitat de Stirling (Escòcia). Va dirigir la Televisió de Catalunya entre els anys 2008 i 2012 i de 2002 a 2008 va dirigir i presentar el programa de TV3 La nit al dia. La periodista va entrar a TV3 el 1987 de la mà de Joaquim Maria Puyal.

El director de l'emissora, Saül Gordillo, ha agraït la tasca de la periodista: "Ets rigor, compromís i servei públic".

També ho han fet els president de la Generalitat, Quim Torra, i el president Carles Puigdemont, que han agraït a la periodista la seva tasca al capdavant del programa matinal de la ràdio pública. Tots dos han desitjat molta sort a Mònica Terribas.

 

Els oients també han reaccionat a l'anunci i tan bon punt Terribas ha anunciat que plegava la xarxa s'ha omplert de missatges de sorpresa i agraïment cap a ella.