L'Ajuntament de Barcelona negociarà amb el govern espanyol de cara a facilitar el trasllat i la reubicació dels efectius de la Direcció Superior de Policia de Barcelona de Via Laietana per garantir el desenvolupament del servei que presten.

El consistori també negociarà la cessió de la titularitat de l'edifici a l'Ajuntament o a la Generalitat per reconvertir-lo en un espai de memòria de la repressió franquista, com va aprovar el Congrés el 2017, amb el vot en contra de PP, aleshores a l'Executiu espanyol.

La comissió municipal de Drets Socials, Cultura i Esports ha aprovat una proposició de el grup municipal republicà en aquest sentit, amb el suport dels grups de govern, Barcelona en Comú i PSC, així com de JxCat, mentre que Cs, PP i BCNxCanvi han votat en contra.

ERC ha aconseguit així l'acord perquè el govern de l'alcaldessa Ada Colau exigeixi al govern espanyol l'aplicació "immediata" de la proposició presentada per ERC al Congrés i aprovada el 2017 per tal de traslladar a un altre lloc la Direcció Superior del Cos Nacional de Policia a Barcelona.

L'edifici que ocupa la Prefectura, situat al número 43 de la Via Laietana, es convertirà en un "centre memorial i documental de la repressió franquista a Catalunya i la lluita per les llibertats democràtiques". El text aprovat acorda, a més, iniciar l'elaboració d'el pla d'usos de l'edifici i la seva declaració com a bé cultural d'interès local.