Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha advertit avui que el transport públic de superfície patirà "restriccions importants" durant la Diada i recomana calcular més temps per als desplaçaments en les hores prèvies i posteriors als actes.

Metro

Durant tota la tarda de la Diada d'aquest any, la xarxa de metro es reforçarà amb més combois i més personal d'atenció i seguretat a les estacions afectades; així, entre les 14:00 i les 21:30 hores, els trens de les línies convencionals (1, 2, 3, 4 i 5) circularan a intervals teòrics d'entre 4,30 i 5,30 minuts.

Tot i això, algunes estacions de metro es poden veure afectades per l'afluència de passatge. Les estacions que es preveu que tinguin més afectació i a les quals es podrien tancar accessos són: Arc de Triomf (L1) i Tetuan (L2). Per la qual cosa es recomana com a alternativa baixar a Urquinaona (L1/L4) o Marina (L1), en lloc d'Arc de Triomf. I utilitzar les estacions de Girona (L4), Monumental (L2), Verdaguer (L4/L5) o Passeig de Gràcia (L2/L3/L4) en lloc de Tetuan.

Per proximitat als espais dels actes, la previsió és que la màxima afluència es produirà entre les 14:00 i les 20:00 hores a les estacions d'Arc de Triomf, Urquinaona, Tetuan, Monumental, Sagrada Família, Diagonal, Girona i Verdaguer, a més dels enllaços de Passeig de Gràcia, Espanya, Catalunya, Clot, Sants Estació i la Sagrera.

TMB desplegarà personal i mitjans tècnics en aquestes estacions, així com en els principals enllaços de metro i amb altres operadors ferroviaris per ordenar els fluxes de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació per evitar situacions de risc.

Bus

El desenvolupament de l'acte obligarà les autoritats a imposar restriccions en la mobilitat en superfície, cosa que afectarà 17 línies regulars d'autobusos de TMB que circulen o travessen el passeig de Sant Joan i el passeig de Lluís Companys a partir de les 16:00 hores de diumenge i fins a les 21:00 hores aproximadament.

Les línies de bus afectades, amb restriccions importants, que es desviaran o que circularan amb limitacions, seran l'H10, H12, H14, H16, 6, 7, 19, 33, 34, 39, 40, 42, 50, 51, 54, 55 i 62.