L'ajuntament de Castellar del Riu vol reformular l'Aplec del Pi de les Tres Branques en un festival per aconseguir atraure més públic. Així ho ha confirmat l'alcalde aquest diumenge després de participar en l'Aplec, en el qual hi han participat unes 400 persones per reivindicar la unitat dels Països Catalans.

La mutilació del Pi de les Tres Branques l'any 2014 va convertir l'Aplec d'aquella edició en un acte multitudinari amb l'assistència de gairebé 2.000 persones d'arreu del país. Les dues darreres edicions, però, han tornat a constatar una davallada del nombre de participants i aproximadament unes 400 persones han assistit finalment a l'acte d'aquest diumenge.

L'alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, atribueix aquesta disminució del públic al moment de "desgast polític" que viu el país. Per aquest motiu, Solé ha explicat que l'Ajuntament treballa per reformular l'Aplec i convertir-lo en un festival amb concerts i zona d'acampada per tal d'atraure més públic, especialment jove i familiar.

L'alcalde però, subratlla que l'Ajuntament no té prou capacitat econòmica per fer-ho i demana la implicació del Consell Comarcal i el Govern. Actualment, el pressupost de l'Aplec volta els 3.000 euros.