Quan falten tres dies per a la celebració de la Diada, pràcticament tots els trams de la gran manifestació estan quasi plens o amb ocupació alta. En total, hi ha 350.000 inscrits, que, sota el lema  "Fem la República catalana", ompliran la Diagonal, des del Palau Reial fins a la plaça de les Glòries.

Com s'organitzarà?

Com en edicions anteriors, l’ANC ha posat en marxa un procediment d’inscripció a través d’internet i un mapa que permet comprovar com es van omplint els trams de la manifestació. Cal tenir en compte que, com és previsible, a mesura que s'acosta el dia de la manifestació, augmenten les inscripcions.

Pel que fa a l'estat actual dels 37 trams en què es dividirà la manifestació, no n'hi ha cap amb baixa ocupació. Per apuntar-se a la manifestació d'enguany, l'entitat ha habilitat un web especial

Què es farà?

Enguany, la intenció de l'ANC és crear una ona sonora al llarg de la Diagonal de Barcelona perquè la veu dels catalans sigui la protagonista principal de la manifestació. És per això que des de l'entitat es convida a tothom a participar a la concentració amb qualsevol pancarta i amb la reivindicació que prefereixi. 

Com també és tradicional, la manifestació començarà a les 17.14, tot i que es recomana que cadascú sigui al seu tram al voltant de les 16. L'inici s'ha situat al tram número 37, a la plaça de les Glòries, i anirà avançant cap al Palau Reial. Per tal que surti bé, l'organització ha demanat que en els moments previs a l'inici tothom estigui en silenci, de manera que es pugui sentir el començament de l'ona.