El tram entre Vandellòs i Tarragona del Corredor Mediterrani entrarà en funcionament en fase de proves “a l’entorn de l’abril del 2018”. Així ho ha anunciat el ministre de Foment, Iñigo de la Serna, després de reunir-se amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Aquest tram es posarà en marxa un any més tard del que havia anunciat l'anterior ministra, Ana Pastor, que havia indicat que seria a inicis d'aquest 2017. L'entrada en funcionament d'aquest tram reduirà en 35 minuts el trajecte entre Barcelona i València.

Rull ha celebrat la posada en marxa però ha recordat que es tracta d’un tram que continuarà funcionant amb ample ibèric i que serà necessari que més endavant entri en funcionament el tercer fil.

Aquest tram, que recorre 64 quilòmetres, és un dels més importants del Corredor, ja que suposarà un benefici rellevant per al servei de viatgers al sud de Catalunya i l'eix de Llevant.

N-340

D’altra banda, en la reunió també s’ha tractat la situació de la N-340, una de les vies amb més incidències del territori.

La Generalitat ha anunciat que, d'aquí 15 dies, farà arribar a Foment la seva proposta de limitació del pas de camions, amb la intenció que sigui consensuada amb el territori.

El model a seguir, i que el ministeri també veu amb bons ulls, és el de la Nacional II: on la circulació de camions ha minvat considerablement gràcies a la bonificació dels peatges d'aquells conductors que decideixen fer la mateixa ruta per l'autopista.