A les deu d'aquest matí ha començat la ronda formal de contactes entre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i les forces parlamentàries a fi de buscar un candidat a la presidència de la Generalitat. Pel despatx de Forcadell hi han passat el president del grup parlamentari de CSQP, Lluís Rabell, i els dos caps de llista de la CUP, Antonio Baños i Anna Gabriel. Tots tres han anunciat que no faran president Artur Mas ni a la primera ni a la segona volta. Els cupaires, però, han posat altres noms sobre la taula per trobar un "desllorigador".

Rabell, després d'una reunió de 40 minuts, ha insistit que no investiran Mas "ni per activa ni per passiva". Així mateix, ha criticat que en el mateix ple es voti la resolució de la desconnexió perquè entenen que dels resultats del 27S no es pot extreure un "mandat democràtic per la ruptura".

Baños i Gabriel, per la seva banda, han posat sobre la taula altres noms "viables" per "desllorigar el procés". "Hi ha altres opcions que no pas Mas", ha assegurat Baños que no ha volgut pronunciar cap nom. Tampoc, ni Baños ni Gabriel, han donat per tancada la possibilitat que la setmana vinent hi hagi un president o presidenta investida i un govern nomenat.