L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha anunciat que proposarà, en el proper ple, la retirada de la medalla d'or de la ciutat al rei emèrit Joan Carles I, després de conèixer la seua fugida de l'estat espanyol. Roigé espera que la proposta compti amb el suport de tots els grups municipals.

L'alcaldessa ha manifestat que "la medalla d'or de la ciutat és un dels màxims reconeixements que atorga el consistori i que el rei emèrit no n'és mereixedor". Roigé ha condemnat el comportament de l'exmonarca i ha lamentat que "a l'estat espanyol, la justícia no és igual per a tothom". La medalla d'or es va concedir a Joan Carles I, per unanimitat, el 10 de juny de 1996 i se li va lliurar deu dies després en la visita del rei emèrit a la ciutat.

En aquesta línia, Meritxell Roigé ha criticat el comportament de Joan Carles I i ha lamentat que "a l'Estat espanyol la justícia no és igual per a tots". "Tots hem vist la bel·ligerància de l'Estat per empresonar i mantenir a la presó els presos polítics catalans, per haver convocat referèndum, i en canvi, ara s'ajuda a un exmonarca a fugir del país", ha afegit l'alcaldessa de Tortosa.

El 10 de juny de 1996 el ple de l'Ajuntament va atorgar per unanimitat al rei emèrit la medalla d'or de la institució. La medalla li va ser lliurada al monarca el 20 de juny de 1996, en el marc d'una visita institucional que va fer a Tortosa. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat