El president del Parlament, Roger Torrent, ha celebrat que les universitats catalanes hagin estat "a l'alçada del moment històric" amb el manifest conjunt de rebuig a la sentència del procés. Torrent ha rebut aquest dimecres el 'Manifest conjunt de les universitats catalanes de rebuig de les condemnes dels presos polítics catalans i de la judicialització de la política' de la mà dels representants de la plataforma Universitats pels drets civils i la democràcia. Un manifest signat per set universitats públiques catalanes. Per la seva banda, representants de la plataforma han reivindicat que la comunitat universitària catalana no pot estar en silenci davant una "situació excepcional que fa massa temps que dura".

Segons ha defensat Torrent, davant la sentència del Tribunal Suprem "no hi ha silenci que valgui" perquè no es tracta d'una qüestió d'una determinada idea política sinó que la decisió judicial "posa en risc els fonaments de la democràcia". "El silenci davant aquesta situació ens pot fer còmplices davant la regressió drets i llibertats", ha avisat el president de la cambra catalana. Davant d'aquesta situació, Torrent ha afegit que "la presó, la repressió i la negativa al diàleg" no resoldran res, sinó que encara faran més "profund" el conflicte.

El doctor en Ciències de la Informació i membre de la mesa del claustre de la UAB, Enric Marin, ha explicat que "el claustre és l’espai de màxima representació de la comunitat universitària: un espai de debat democràtic". Per la seva banda, el doctor en Ciències i membre del claustre de la UPC, Joan Gispets, ha expressat que amb aquest manifest conjunt que avui es presenta al Parlament "la comunitat universitària catalana torna a deixar molt clar que no es vol mantenir en silenci davant aquesta situació excepcional, que ja fa temps, massa temps, que dura". Finalment la doctora en Filologia Clàssica i membre del claustre de la UB, Montserrat Camps, ha defensat que "les universitats no són res si no són motor crític de la societat, amb posicionament ferm davant les crisis de país".

A l’acte hi han assistit, a més del president i dels representants i impulsors del manifest, el vicepresident primer, Josep Costa, el secretari primer, Eusebi Campdepadrós, i els diputats Gemma Espigares i Vidal Aragonès.