El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat per carta al conseller de l'Interior, Miquel Buch, que investigui el "possible tracte inadequat" dels Mossos d'Esquadra contra dos diputades de la CUP, Natàlia Sánchez i Maria Sirvent, durant una acció contra l'autobús d'HazteOír.

Torrent, que envia la carta de forma consensuada amb la Mesa, mostra la seva "preocupació" i demana que, en cas d'haver-hi una acció improcedent contra elles, emprengui "les mesures que correspongui per evitar que es repeteixi". El president de la cambra, no obstant, es mostra "convençut" que la "voluntat del departament d'Interior preservar en tot moment el degut respecte institucional que mereixen els diputats i diputades del Parlament". 

El màxim responsable del Parlament ha enviat aquesta carta a Buch després que les dues diputades anunciessin una sol·licitud d'emparament pel que consideraven una vulneració de drets. Sánchez i Sirvent van participar dilluns passat en una protesta contra l'autobús de l'associació ultracatòlica HazteOír, amb missatges contra el feminisme. En un vídeo difós pel partit, es pot veure com els agents treuen a les diputades de davant l'autobús de manera forçosa.