El president del Parlament, Roger Torrent, defensa, i així ha explicitat que ho pensa fer on calgui, el president Quim Torra. En una entrevista Els matins de TV3, segons Torrent, i seguint també el que diuen els lletrats del Parlament, " la pèrdua de la condició de diputat no comporta la de president". Torrent admet que "hi ha un debat jurídic" i n'és conscient, però també està convençut: "Tenim la raó jurídica i política sobre la inhabilitació de Torra".

El president del Parlament, més enllà del que diu l'Estatut o la justícia espanyola, apel·la a la raó que donen els juristes i també es felicita de la decisió, de moment, que han pres els socialistes: "Considero positiu que el PSC hagi avalat el president Torra, hi ha un argument jurídic al darrere". Tot i que cal recordar que el PSC ja ha posat l'alerta que estaran pendents quan hi hagi la sentència definitiva.

D'altra banda, Torrent també ha estat crític amb el seu company de govern, Junts per Catalunya. Aquesta crítica arriba just després del pacte de JxCat amb Ciutadans i PP per l'augment salarial dels diputats. S'ha desmarcat i ha assegurat que "els pressupostos de JxCat no presentaven les prioritats d'Esquerra". El president del Parlament també ha lamentat que "a la proposta no hi consti la projecció exterior de la cambra, una prioritat per a ERC". 

En aquest sentit, Torrent assenyala la importància de l'assemblea de parlaments francòfons, que han aconseguit que aquest 2020 es faci aquí. Però avisa: "Per fer-la necessitem recursos, i ara no hi són".