El president del Parlament, Roger Torrent, ha criticat aquest dimarts la decisió de Tribunal Suprem de suspendre de funcions els diputats processats Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez. En aquest sentit, Torrent ha denunciat que es volen “adulterar les majories parlamentàries” i ha recordat que els diputats “no estan condemnats” i són a “la presó o a l’exili per delictes inexistents, acusats a través d’un relat fals que intenta atribuir una violència que no ha existit mai”.

El president de la cambra ha fet aquestes declaracions des del Quebec, on està participant en l’Assemblea Plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF). Torrent, però, ha volgut avisar que “aquesta resolució no es ferma, però quan la tinguem, analitzarem el seu contingut a la Mesa i a través dels mecanismes que té el mateix Parlament de Catalunya per actuar en casos com aquest”.

Des del Quebec, Torrent ha contrastat la decisió del Tribunal Suprem amb el fet que al Canadà “el diàleg i la negociació política són la base de la resolució dels conflictes polítics”.

El jutge Pablo Llarena ha acordat aquest dimarts la conclusió de la causa del "procés", ha declarat la rebel·lia dels processats a l'exili, així com la suspensió de funcions de Carles Puigdemont i dels altres cinc diputats processats per delicte de rebel·lió. 

Pablo Llarena fa constar en la interlocutòria que s'ha de "comunicar a la Mesa del Parlament" que els diputats Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Sànchez "han quedat suspesos ―automàticament i per l'imperi de l'article 384 bis de la LECRIM― de les funcions i càrrecs públics que estaven desenvolupant" i insta la Mesa a "adoptar les mesures precises per a la plena efectivitat de la previsió legal".