El president del Parlament, Roger Torrent, va demanar per carta al Tribunal Suprem el passat 27 de desembre la compareixença "presencial o telemàtica" dels presos a la comissió del 155, prevista per al proper 22 de gener.

A la comissió, que van impulsar els partits independentistes i en què Ciutadans no ha volgut participar, l'exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i els exconsellers Dolors Bassa, Joaquim Forn, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull, hi participarien en qualitat de testimonis, per la qual cosa estarien obligats a comparèixer.

Segons han informat aquest dilluns fonts de presidència del Parlament, el mateix dia Torrent també va enviar un escrit als presos i a la consellera de Justícia, Ester Capella, informant-los de la carta al Tribunal Suprem.

Paral·lelament, el portaveu adjunt de JxCat Eduard Pujol ha explicat aquest dilluns a la tarda que el president de la comissió del 155, Toni Morral ―del mateix grup parlamentari―, s'encarregaria de fer aquesta petició. El tràmit, però, ja s'hauria fet des de fa 10 dies.