El president del Parlament, Roger Torrent, ha expressat aquest divendres el seu suport als consellers de la Generalitat que compareixen davant del Tribunal Suprem per conèixer l'ordre de processament dictada pel jutge Pablo Llarena, que investiga el procés sobiranista.

"Mai estareu sols davant de tanta injustícia. Sempre estarem amb vosaltres. Diputats, companys i amics, us volem", ha publicat en un missatge de Twitter hores abans que els diputats arribin a l'alt tribunal.

"El cap i el cor, a Madrid amb Carme Forcadell, Jordi Turull, Marta Rovira, Josep Rull, Dolors Bassa i Raül Romeva", ha afegit el republicà en el seu apunt.

Aquest divendres es coneixeran els càrrecs concrets que pesen sobre l'últim candidat a la Presidència de la Generalitat, Jordi Turull; l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell; l'exportaveu d'ERC Marta Rovira i uns altres tres membres del Govern cessat, però no sobre els que es troben a l'estranger -Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret-.

Els sis han estat citats a les 10.30 hores pel jutge perquè se celebrin unes vistes en les quals es revisarà la seva actual situació processal, que és de llibertat sota fiança, la qual cosa podria comportar que acabin a la presó.