La suspensió de sou dels sis diputats afectats per la interlocutòria del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena és una decisió de "caràcter tècnic" que han adoptat els serveis de la Parlament que no té l'aval d'ERC ni de cap membre de la Mesa. Tampoc de JxCat ni la CUP.

Així ho han explicat fonts de la presidència de la cambra als mitjans aquest dimarts. L'entorn del president Roger Torrent assegura que no té per tant "l'aval polític de la Mesa" i que la suspensió de sou no s'ha fet a partir de cap decisió d'aquest òrgan. "És una decisió que han adoptat els serveis de la cambra", asseguren les mateixes fonts, que defensen que "la decisió no compta amb l'aval d'ERC ni de cap membre de la Mesa".

Torrent defensa ara buscar fórmules per preservar els drets d'aquests diputats, d'acord amb la seva voluntat i amb "no posar en risc cap treballador de la cambra". Les mateixes fonts diuen que qualsevol decisió que es prengui ha de mantenir les majories parlamentàries, les actes i resultats "efectius".

"A partir d'ara treballarem amb els altres grups, sobretot amb JxCat, per trobar les fórmules necessàries per preservar els drets dels diputats, sempre d’acord amb la voluntat de presos polítics i exiliats, per no perjudicar-los", afegeixen.

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha revelat aquesta decisió en roda de premsa aquest dimarts. Artadi ha explicat que el Govern "té constància" que la Oïdoria de Comptes del Parlament ha decidit que no percebin la retribució des del dia que la interlocutòria va ser formalment notificada.