El president del Parlament, Roger Torrent, es reunirà amb Societat Civil Catalana. Així ho ha anunciat el president de l’entitat unionista, José Rosiñol, després de trobar-se amb Albert Rivera i Inés Arrimadas aquest divendres a la seu de Ciutadans a Barcelona. Torrent ha acceptat la petició de SCC, però no ha fixat una data per a l’audiència.

En aquest sentit, José Rosiñol ha explicat que ha sol·licitat una reunió amb el president del Parlament, i que Torrent els ha respost per carta que els rebria en audiència a la cambra, sense especificar cap data per a aquesta trobada. També ha assegurat que, un cop es constitueixi un Govern a Catalunya, demanaran reunions amb tots els grups parlamentaris.

Segons ha assenyalat el dirigent unionista, la trobada amb Rivera i Arrimadas s'emmarca en una "ronda de contactes a nivell nacional" perquè "el problema del separatisme és un problema nacional". Aquest dijous va reunir-se amb Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría i ha avançat que també es reunirà amb els presidents d'Andalusia i Galícia, Susana Díaz i Alberto Núñez Feijoo.

Sobre el projecte de vehicular el castellà a l’escola a través de l’article 155, Rosiñol s’ha mostrat sorprès per la reacció. “Em sorprèn el nivell de la polèmica, perquè ho recull la llei catalana d’educació i ho reflecteixen les sentències judicials”, ha sostingut. Ha assegurat que, en la reunió amb Rajoy i Santamaría, l’assumpte va ser tractat de manera “tangencial i superficial”.

Per altra banda, sobre la manifestació convocada pel proper 25 de febrer, el president de SCC ha desitjat que hi siguin presents tots els partits “constitucionalistes i demòcrates”, també el PSC. També ha destacat la “simpatia” cap a la plataforma de Tabàrnia, que ha convocat una concentració pel mateix dia. Esperen establir-hi “sinergies”.