El president del Parlament, Roger Torrent, ha proposat oficialment el diputat de Junts per Catalunya Jordi Sànchez com a nou candidat a la presidència de la Generalitat, després que Carles Puigdemont s'apartés "provisionalment". Així ho confirma el document difós pel Parlament aquest vespre i signat per Torrent. La data del ple d'investidura, però, encara no s'ha concretat.

Després de reunir-se al llarg de la jornada d'avui al seu despatx d'audiències amb el conjunt de líders parlamentaris, Torrent ha pres aquesta decisió, que té el suport de JxCat i ERC, encara que de moment no pas de la CUP. Els anticapitalistes no preveuen —per ara-— votar a favor de la seva investidura, de manera que Sànchez no tindria prou suports per ser investit. De totes maneres, JxCat i ERC esperen convèncer la CUP abans del ple.

Va ser Puigdemont mateix qui va plantejar aquesta solució dijous passat, veient que la seva investidura continuava bloquejada. El president va comunicar a Torrent que, de "manera provisional", no presentés la seva candidatura a ser investit president de la Generalitat i va assenyalar Sànchez per ocupar aquesta responsabilitat. 

Sànchez continua empresonat a Soto del Real, i JxCat preveu demanar al jutge del Suprem Pablo Llarena que el deixi assistir al ple un cop la hagi estat convocada.

torrent sanchez proposta